ГоловнаПолітика

Турчинов оголосив Росію головною загрозою у світі

"Наше завдання - бути готовими дати відсіч агресору"

Турчинов оголосив Росію головною загрозою у світі
Фото: www.rnbo.gov.ua

Наміри Російської Федерації збільшити свій військовий бюджет ще на більш ніж 4 млрд доларів (до $48 млрд) свідчать про те, що керівництво країни не має наміру припиняти свою політику військової ескалації та зовнішньої агресії.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє офіційний сайт відомства.

За його словами, збільшення військового бюджету на тлі економічної кризи та зубожіння означає, "що Путін продовжує перетворювати РФ на глобальну військову загрозу".

"Росія визначена головною військовою загрозою не тільки в Стратегії національної безпеки та у Військовій доктрині України - аналогічної позиції дотримуються і наші стратегічні партнери», - сказав Турчинов. Він також зазначив, що в пріоритетах Національної військової стратегії США, яку ухвалили нещодавно, агресивна політика РФ посіла перше місце серед загроз, випередивши такі країни як Іран і Північна Корея.

Турчинов наголосив, що, враховуючи активне нарощування військового потенціалу РФ, витрати на сектор безпеки та оборони в бюджеті України на наступний рік не можна зменшувати.

"Наше завдання - бути готовими дати відсіч агресору і звільнити захоплені території, а тому ми зобов'язані забезпечити армію сучасним озброєнням і технікою, а наших військових - гідною зарплатою", - зазначив голова РНБО.

Нагадаємо, Міноборони запропонувало подвоїти військовий бюджет України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram