ГоловнаПолітика

У Тернопільській області побилися через церкву

Міліція нібито побила парафіян Московського патріархату.

У Тернопільській області побилися через церкву
Фото: стоп-кадр с видео

У селі Катеринівка Кременецького району Тернопільської області 21 вересня побилися парафіяни київського та московського патріархатів.

Як повідомляють на сайті МВС, міжконфесійний конфлікт у Катеринівці триває вже давно. Парафіяни не можуть поділити сільський храм. Голова Тернопільської облдержадміністрації розпорядився, щоб громади користувалися церквою почергово. Однак прихильники Московського патріархату відмовилися передати ключі від храму представникам Київського патріархату.

У неділю близько 15:00 у храм зайшли представники УПЦ КП і "Правого сектору" для проведення богослужіння. Їм протистояли прихильники Московського патріархату, які залучили близько 200 невідомих.

Між двома громадами виникла бійка. Її спробували зупинити працівники районної міліції та батальйону "Тернопіль", але як стверджує МВС, самі отримали травми. По медичну допомогу з різними травмами звернулося кілька співробітників міліції. Під час конфлікту у правоохоронців також викрали спецзасоби і порвали їм одяг.

Близько опівночі міліціонерам удалося локалізувати конфлікт.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 КК - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Водночас на сайті УПЦ МП стверджується, що Київський патріархат і "Правий сектор" силоміць захопили храм, а бійці підрозділу МВС "Батальйон Тернопіль-2" нібито "жорстоко били віруючих", які спробували відбити церкву.

УПЦ МП заявляє, що 15 осіб отримали переломи і травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram