ГоловнаКультура

У Києві презентують книгу журналіста Сергія Лойка про Донецький аеропорт

Роман "Аеропорт" представлять в Українському Домі

3 вересня о 18:30 в Українському домі відбудеться презентація книги "Аеропорт" Сергія Лойка про Донецький аеропорт.

Про це повідомляють організатори події, видавництво "Брайт Букс".

Зазначається, що книга журналіста - не документальна хроніка, а художній роман, побудований на реальних подіях. За сюжетом, американський фотограф перебуває у Донецькому аеропорту разом із "кіборгами" і переживає все, що відбувається навколо, як особисту драму.

Вустами головного героя автор фактично розповідає історію, що триває від початку Майдану і до знищення аеропорту в Донецьку. Під час роботи над романом Сергій Лойко записав понад 40 годин інтерв'ю з "кіборгами" - багато хто з них стали військовими консультантами книги.

Видавці зазначають, що роман поставив рекорд за кількістю попередніх замовлень в Україні: в одному з інтернет-магазинів замовили понад тисячу примірників ще до відправлення книги до друку.

Сергій Лойко - журналіст, співробітник Los Angeles Times, єдиний іноземний кореспондент, який був у Донецькому аеропорту. За свої матеріали з України Сергій отримав кілька професійних нагород у США. Як повідомляв сам Лойко на своїй сторінці у фейсбуці, одна з голлівудських студій веде переговори про екранізацію однієї з його статей у Los Angeles Times.

У буктрейлері книги "Аеропорт" використано фрагмент пісні гурту "Океан Ельзи".

Крім того, презентація роману відбудеться в рамках Форуму видавців у Львові 11 вересня о 17:00 у Дзеркальній залі головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка, 12 вересня о 15:00 у Конференц-залі Палацу мистецтв. 12 вересня о 16:00 на 221-му стенді пройде автограф-сесія Сергія Лойка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram