ГоловнаСуспільствоЖиття

Марш рівності охороняли 2 тис. міліціонерів, 9 отримали поранення

Про потерпілих серед учасників гей-параду даних немає

Марш рівності охороняли 2 тис. міліціонерів, 9 отримали поранення
Фото: EPA/UPG

Правопорядок під час Маршу рівності, організованого ЛГБТ-спільнотою в суботу, забезпечували понад 2 тисячі правоохоронців, серед яких зведені загони київської міліції, додані сили регіональних підрозділів і спеціальні батальйони міліції з охорони громадського порядку.

Як повідомляє прес-служба київської міліції, в сутичках постраждали і звернулися за медичною допомогою 9 працівників міліції.

Оболонське РУ ГУМВС у Києві почало розслідування у зв'язку з важким пораненням міліціонера на Марші рівності..

За протиправні дії затримано 25 осіб. У них вилучили петарди, викрутки, ножі та інші небезпечні предмети.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України "Хуліганство".

Нагадаємо, перед початком Маршу рівності сталися сутички між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер, його забрала "швидка". Серед затриманих також є потерпілі.

Після цього учасники гей-параду пройшли близько 500 метрів набережною. На цьому захід завершився. Як повідомляється на сайті ЛГБТ-спільноти, марш завершився після повідомлення міліції про приїзд двох автобусів ДУК "Правий сектор".

Міліція попросила учасників маршу розходитися дворами з міркувань безпеки. Пізніше, однак, з'явилася інформація, що в дворах представників ЛГБТ-спільноти чекають люди з битами. У зв'язку з цим правоохоронці супроводжували людей, які взяли участь у марші.

Раніше Дмитро Ярош заявив, що "Правий сектор" збирається зірвати Марш рівності. При цьому він описав гомосексуалів як "хитрих і агресивних грішників-марксистів". Мер Києва Віталій Кличко на своєму сайті також закликав ЛГБТ-спільноту не проводити марш цього року, щоб не нагнітати ситуацію в місті.

Читайте: Парасюк хоче відправити учасників гей-параду на Донбас

Зазначимо, що раніше представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - в 2013 році - увінчалася успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram