ГоловнаСвіт

Американці спрогнозували падіння російського "Прогресу" біля узбережжя США 8 травня

Російські експерти не змогли назвати точний час сходження "Прогресу" з орбіти

Американці спрогнозували падіння російського "Прогресу" біля узбережжя США 8 травня
"Прогресс"

Вантажний корабель "Прогрес-М-27М", імовірно, зійде з орбіти 8 травня і впаде в районі Тихоокеанського узбережжя Північної Америки.

Про це повідомляє об'єднаний центр космічних операцій стратегічного командування США, інформує "Інтерфакс".

Згідно з опублікованими даними, корабель "Прогрес" увійде у щільні шари атмосфери і припинить існування приблизно о 16:30 за Києвом. Це відбудеться на 167-му витку корабля навколо Землі. Можливий район падіння уламків корабля знаходиться у точці з координатами 35 градусів північної широти і 113 градусів західної довготи - поблизу тихоокеанського узбережжя США.

Раніше Роскосмос озвучив свій прогноз сходження "Прогресу" з орбіти. Згідно з ним, це відбудеться в період з 5 по 7 травня. Точне місце можливого падіння уламків корабля, що не згорять у щільних шарах атмосфери, за версією Роскосмосу, можна буде з упевненістю назвати не раніше ніж за день-два до сходження корабля з орбіти.

Представники російської Системи контролю космічного простору поки свої прогнози не оприлюднили.

Ракета "Союз-2.1а" розробки і виробництва самарського ракетно-космічного центру "Прогрес" із вантажним кораблем "Прогрес М-27М" стартувала з Байконура 28 квітня. У момент відділення корабля від третього ступеня ракети російський ЦУП перестав отримувати телеметричну інформацію. Незважаючи на вжиті спроби взяти корабель на управління, цього зробити не вдалося. Корабель почав довільне і некероване зниження з орбіти висотою приблизно 270 км (в апогеї) і 190 км (у перигеї).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram