ГоловнаПолітика

Суд РФ засудив українця з "групи Сенцова" до 7 років в'язниці (оновлено)

Обвинувачення вимагало для Чірнія 12 років колонії

Суд РФ засудив українця з "групи Сенцова" до 7 років в'язниці (оновлено)
Фото: fsb.ru

У Ростові-на-Дону закінчився суд над Олексієм Чірнієм, затриманим російською владою в рамках справи Олега Сенцова за підозрою у підготовці терактів у Криму.

Як повідомив відсторонений адвокат Чирнія Ілля Новиков, Чірнія засуджено до 7 років в'язниці.

"Вирок Чірнію - 7 років суворого режиму, як і Афанасьєву. Принаймні, в цьому не обдурили", - написав він у Твіттері.

Як раніше повідомив "Интерфакс", справу розглядає Північно-Кавказький окружний військовий суд. Під час дебатів обвинувачення вимагало посадити Чірнія в колонію суворого режиму на 12 років.

У свою чергу адвокат Чірнія Ілля Новіков заявив, що у СІЗО до його підзахисного застосовувалися тортури і залякування для отримання потрібних свідчень. "Мій підзахисний дав правдиві свідчення з приводу подій, в яких він брав участь, але у свідченнях про мотивацію спостерігаються ознаки самообмови. Самообмова вбачається у тому, що дії Чірнія не були спрямовані на залякування цивільного населення Криму і чинення тиску на владу і не можуть розглядатися як терористичні", - підкреслив адвокат.

Однак Чірній не погодився зі словами свого адвоката, після чого суд відсторонив Новікова від справи через розбіжність його позиції з позицією підзахисного. У своєму твіттері Новіков припустив, що Чірній таким чином сподівається отримати поблажку від суду і сісти не на 12, а на 7 років.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Мосміськсуд посадив Геннадія Афанасьєва, який теж входив до так званої групи режисера Олега Сенцова, на сім років в'язниці. Афанасьєва визнали винним у тероризмі.

Афанасьєв і Чірній у СІЗО дали свідчення. Сенцов, а також четвертий затриманий Олександр Кольченко заперечують причетність до тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram