ГоловнаПолітика

В Україні запустили суспільне мовлення

Порошенко підписав закон про суспільне телебачення і радіомовлення України

Президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телебачення і радіомовлення України.

Документ підписали сьогодні під час презентації Національного суспільного мовлення, повідомляє РБК-Україна.

"Я впевнений в тому, що це дитя, яке народжене від двох Майданів - Майдану помаранчевого і Майдану гідності, - з ним усе буде добре", - заявив Порошенко.

Він також наголосив, що керувати суспільним мовленням повинні не політики, а громадськість. "І я не виключаю, що пришлю до парламенту свої пропозиції, підписавши закон, що політики повинні зробити останній крок для незалежності суспільного телебачення і дати можливість формувати керівництво громадським організаціям, журналістам, щоб вони самі відповідали і за якість, і за незалежність, і за неупередженість і від політиків, і від товстосумів", - заявив Порошенко.

Прем'єр-міністр

Арсений Яценюк під час презентації зазначив, що поки що українським ЗМІ "далеко до незалежності".

"Змушений констатувати, що сьогодні ЗМІ в Україні дуже далекі від високого статусу незалежності. Якщо сьогодні ЗМІ всі дотуються своїми власниками і якщо вони є збитковими, то яку тоді функцію виконує частина цих ЗМІ? Функцію незалежної журналістики чи функцію журналістики, яка все ж залежить від джерел фінансування?" - заявив Яценюк.

Він також підкреслив, що при формуванні суспільного телебачення передусім необхідно позбутися впливу влади на формування органів управління нового телебачення. Також прем'єр відзначив важливість залучення незалежних джерел фінансування.

У зв'язку з цим він підкреслив важливість того, що суспільне ТБ буде не держпідприємством, а публічним акціонерним товариством.

На презентації "Перший національний" представив свій новий логотип. Також телеканал оновив дизайн свого сайту.

Фото: twitter.com/radio24_ua

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада прийняла низку поправок у закон про суспільне мовлення. Перша редакція закону була прийнята у квітні минулого року. Згідно з прийнятими змінами, суспільне телебачення і радіомовлення України створюють у формі публічного акціонерного товариства "Національна громадська телерадіокомпанія України", 100% якого належать державі. Національна телерадіокомпанія створюється на базі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, державної телерадіокомпанії "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, державної ТРК "Крим", державних організацій "Київська державна регіональна ТРК", "Севастопольська регіональна державна ТРК", "Новгород-Сіверська регіональна державна ТРК", "Криворізька регіональна державна ТРК", держпідприємства "Укртелефільм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram