ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ вирішив не націоналізовувати "Дельту"

У банку Лагуна кожна третя гривня активів виявилася неякісною

НБУ вирішив не націоналізовувати "Дельту"
Фото: www.dyvys.in

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева підтвердила, що неплатоспроможний банк "Дельта" не націоналізують, попри його розмір і важливість для фінансової системи країни.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Гонтарева розповіла, що "Дельта" був у зоні проблемності з літа 2014 року, вважався системним банком. НБУ розглядав можливість націоналізації установи, але вирішив через проблемний портфель кредитів не викуповувати його.

За її оцінками, із 60 млрд гривень активів банку 20 млрд - неякісні.

Гонтарева також зазначила, що 4 млрд гривень рефінансування, видані банку навесні минулого року, були забезпечені заставою у вигляді кредитного портфеля з коефіцієнтом 0,25, тобто теоретично сума кредитів учетверо більша.

Нагадаємо, банк "Дельта" входив у топ-5 найбільших українських банків, він має статус системного банку і тому міг претендувати на націоналізацію. Станом на 1 січня активи банку "Дельта" становили 60 300 млн гривень (більше тільки у ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку). НБУ зазначає, що на компенсації вкладів претендують 554 тис. осіб, які мали депозити в цьому банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram