ГоловнаПолітика

Колишнього прокурора Київської області оголосили в розшук у справі Лозінського

Володимир Бабенко незаконно звільнив Віктора Лозінського з місць ув'язнення

Колишнього прокурора Київської області оголосили в розшук у справі Лозінського
Фото: Сергей Николавев/www.segodnya.ua

Генпрокуратура України оголосила в розшук екс-прокурора Київської області Володимира Бабенка у справі про незаконне звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Про це сьогодні повідомив старший помічник генпрокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов.

"За фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишнього прокурора Київської області у вчиненні злочинів, а саме - організації службового підроблення, незаконному втручанні в роботу автоматизованих систем, приховуванні вчинення тяжкого злочину і завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину зі створенням штучних доказів", - сказав він.

Карпунцов уточнив, що у зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від слідства, ухвалено рішення про його примусову доставку до суду з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою.

Карпунцов не уточнив прізвища екс-прокурора, зазначивши тільки, що мова йде про людину, яка очолювала прокуратуру Київської області в період, коли Лозінського незаконно відпустили. У цей період прокурором області був Володимир Бабенко.

Підозрюваного оголосили у всеукраїнський розшук, вивчаються можливості для того, щоб подати в міжнародний розшук.

Нагадаємо, 16 липня у зв'язку з незаконним звільненням Лозинського повідомлено про підозру голову Бориспільського суду. Йому обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання. 25 вересня повідомлено про підозру начальника відділення прокуратури Київської області. Спочатку обраний запобіжний захід - утримання під вартою - 1 жовтня замінили на заставу.

11 червня Лозінський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

Екс-депутата засудили на 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram