ГоловнаПолітика

Затримано ймовірного вбивцю активіста Антикорупційного комітету Майдану

МВС пояснило вбивство сексуальними домаганнями з боку Костренка

Затримано ймовірного вбивцю активіста Антикорупційного комітету Майдану
Александр Костренко

Київська міліція затримала підозрюваного у вбивстві Олександра Костренка - громадського активіста, заступника голови організації "Антикорупційний комітет Майдану".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Затримання сталося сьогодні вночі, підозрюваний - 21-річний житель столиці, продавець квітів, з яким Костренко познайомився на вулиці напередодні своєї загибелі.

"Слід зазначити, що підозрюваний жодним чином не пов'язаний із професійною діяльністю громадського активіста. Причина трагедії - сексуальна нерозбірливість загиблого", - заявляє прокуратура.

Встановлено, що Костренко проживав в орендованій квартирі із 23-річним юнаком, якого не було вдома під час вбивства. Обидвоє - особи нетрадиційної сексуальної орієнтації.

"Свого нового знайомого Костренко не попередив про свої сексуальні уподобання. Тому, коли активіст після кількох чарок коньяку почав домагатися хлопця, той схопив ніж і почав завдавати йому удари", - встановило слідство.

За результатами судово-медичної експертизи, смерть Костренка викликала відкрита черепно-мозкова травма і численні колото-різані рани.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram