ГоловнаСвіт

ВВС США завдали ракетного удару по іракських бойовиках

Обама оголосив про початок повітряної гуманітарної операції допомоги релігійним меншинам Іраку.

ВВС США завдали ракетного удару по іракських бойовиках
архив
Фото: www.1news.az

ВВС США завдали авіаудару по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламський халіфат" на території Іраку.

Про це повідомив у своєму мікроблозі у Twitter прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

"Літак американських ВПС завдав авіаудару по артилерії бойовиків ІДІЛ. Артилерія використовувалася проти курдських сил, що захищають Ербіль, неподалік від американських військовослужбовців", - написав прес-секретар Пентагону.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>US military aircraft conduct strike on ISIL artillery. Artillery was used against Kurdish forces defending Erbil, near US personnel.</p>&mdash; Rear Adm. John Kirby (@PentagonPresSec) <a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cHM6Ly90d2l0dGVyLmNvbS9QZW50YWdvblByZXNTZWMvc3RhdHVzZXMvNDk3NzI1MDk5OTcwMDMxNjE2IiZndDtBdWd1c3Q=" 8, 2014</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Раніше президент США Барак Обама заявив про можливість завдання точкових авіаударів по позиціях бойовиків для захисту американських військових в Іраку. При цьому він підкреслив, що цей захід спрямовано на запобігання "потенційного акта геноциду". Обама також оголосив про початок повітряної гуманітарної операції допомоги релігійним меншинам Іраку.

Бойовики угруповання "Ісламський халіфат" почали наступ на північні і західні райони Іраку на початку червня. Наприкінці червня ІДІЛ оголосила про створення "Ісламського халіфату" на підконтрольних їй територіях в Іраку і Сирії - від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram