ГоловнаПолітика

СБУ спіймала у Львові російського шпигуна

Громадянин РФ задля конспірації провадив бізнес

30 липня співробітники СБУ затримали у Львові громадянина РФ, який за завданням російської військової розвідки мав створити агентурну мережу з-поміж колишніх і діючих військовослужбовців.

Про це повідомляє сайт спецслужби.

Встановлено, що російський шпигун прибув до України ще два роки тому й оселився у Львові під прикриттям підприємництва. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність - підшукував осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду.

Незаконно отриману секретну інформацію зловмисник мав передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність із території Криму.

Співробітники СБУ затримали шпигуна "на гарячому", коли він намагався отримати дані про відрядження військових у район АТО.

Фото: sbu.gov.ua

Іноземця повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до п'ятнадцяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області. Зловмисника взято під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram