ГоловнаЕкономікаДержава

У газових переговорах Україна-ЄС-Росія заплановано ще два раунди

Єврокомісія сподівається залагодити газові проблеми до кінця місяця

У газових переговорах Україна-ЄС-Росія заплановано ще два раунди

У середині і наприкінці травня пройдуть ще два раунди тристоронніх газових переговорів між Україною, Євросоюзом і Росією, заявила Сабіна Бергер - представник єврокомісара з енергетики Гюнтера Оттінгера.

За її словами, Єврокомісія сподівається, що всі газові проблеми вдасться вирішити вже наприкінці цього місяця, повідомляє ИТАР-ТАСС.

При цьому вона заявила, що переговори 2 травня у Варшаві не були цілковито безрезультатними. "Усі сторони визнали важливість проведення тристоронніх дискусій і погодилися зустрітися знову", - пояснила Бергер.

На переговорах у Варшаві були міністр енергетики України Юрій Продан, його російський колега Олександр Новак та єврокомісар Гюнтер Оттінгер. Вони обговорювали, що робити з газовим боргом України, який, за версією "Газпрому", становить уже $3,5 млрд, і як гарантувати постачання палива в Західну Європу.

Після переговорів Новак заявив, що Україну перевели на передоплату газу. Це означає, що 16 травня російська сторона повинна виставити рахунок за газ у червні. І якщо Україна до 31 травня не оплатить постачання, "Газпром" припинить їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram