ГоловнаПолітика

Журналіста "5 каналу" не пустили до Росії

Журналісти сказали, що він "персона нон грата"

Журналіста "5 каналу" не пустили до Росії

Журналіст "5 каналу" Олег Криштопа, оператор Орест Пона, водій Тарас Шевченко зникли в Чернігівській області біля російського кордону, повідомляє канал.

За інформацією каналу, вони перетнули російський кордон у районі села Синьківка об 11:27. Пізніше Криштопа повідомив, що його затримали росіяни, які заявили журналісту, що він є персоною нон грата в РФ.

Криштопа за редакційним завданням поїхав на українсько-російський кордон у Чернігівській області в район населеного пункту Семенівка і російського Климово знімати російські танки. Зараз з членами знімальної групи зв'язок відсутній.

У свою чергу його колега Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що "знімальна група "5 каналу" в Україну досі не повернулася. Зв'язок з групою втрачено. СБУ, прикордонників та МЗС поінформували про те, що трапилося".

Нагадаємо, раніше на початку березня, на в'їзді в Крим з боку Херсонської області затримали дві групи журналістів і активістів - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс, Олена Максименко й Олексій (прізвище невідоме). Через кілька днів їх відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram