ГоловнаПолітика

Римська влада вирішила вивісити портрет Тимошенко на Капітолії

Зображення екс-прем'єрки в Римі з'явиться найближчими днями.

Римська влада вирішила вивісити портрет Тимошенко на Капітолії
Фото: Макс Левин

Асамблея депутатів і мер Рима ухвалили рішення про те, щоб вивісити на фасаді Капітолію величезне фото на підтримку Юлії Тимошенко.

Про це повідомив голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", кандидат у народні депутати України Арсен Аваков на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як повідомив політик, рішення ухвалено через політичну ситуацію в Україні та недавні парламентські вибори.

"Раніше уваги італійської столиці удостоювалися Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, італійські судді, загиблі від рук мафії; ізраїльський в'язень Шаліта, якого 5 років утримували у в'язниці провінції Газа; Роселла Урру, викрадена терористами в Алжирі; Aung San Suu Kyi, лідер опозиції Бірманії; Sakineh Mohammadi Ashtiani, засуджена до 10-річного ув'язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства", - повідомив Аваков.

При цьому він додав, що цей захід щоразу широко висвітлюється в італійських і світових ЗМІ. Акція підтримки стартує найближчими днями.

Нагадаємо, 29 жовтня Тимошенко заявила про початок голодування на знак протесту проти фальсифікацій результатів парламентських виборів.

30 жовтня заступник начальника управління ДПтСУ в Харківській області Андрій Латинський сказав, що рішення про примусове годування Тимошенко ухвалюватимуть лікарі залежно від стану її здоров'я. Зараз з ув'язненою проводять роз'яснювальні бесіди, зазначив він.

Сьогодні, 31 жовтня, захисник екс-прем'єрки Сергій Власенко застеріг представників ДПтС від примусового годування Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram