ГоловнаПолітика

Грищенко: ЄС хоче провести максимально насичений саміт з Україною

Голова МЗС говорить, що в Євросоюзі шукають зручний час для проведення саміту.

Грищенко: ЄС хоче провести максимально насичений саміт з Україною
Фото: topicnews.net

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що країни Євросоюзу зацікавлені в максимальному насиченні порядку денного саміту "Україна - ЄС".

"Ми отримуємо сигнали від наших європейських партнерів, що вони зацікавлені в максимально змістовному насиченні порядку денного цього саміту, а тому питання про кращий час для проведення такої зустрічі зараз розглядається і в Брюсселі, і в столицях", - сказав Грищенко на прес-конференції, відповідаючи на запитання, коли може відбутися саміт "Україна - ЄС".

Він зазначив, що зараз усередині ЄС йде активний діалог на найвищому рівні щодо подолання фінансово-економічної кризи, яка серйозно загрожує позиціям ЄС і всередині самого Союзу, і в глобальному вимірі.

За його словами, обговорення такої серйозної проблеми вимагає певної концентрації зусиль країн ЄС.

Нагадаємо, голова прес-центру Міністерства закордонних справ Олег Волошин повідомив, що саміт Україна - ЄС відбудеться після виборів у Верховну Раду, коли будуть сформовані всі політичні інститути.

Зазначимо, голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що на можливість проведення саміту Україна-ЄС 2012 року безпосередньо вплинуть результати парламентських виборів.

Раніше голова місії України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв заявив, що саміт "Україна - ЄС" відбудеться за будь-яких умов.

Європейська сторона заявляє, що саміт, радше за все, у зв'язку з виборами і можливим формуванням нового уряду в Україні відбудеться на початку наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram