ГоловнаПолітика

У Голосіївському районі Києва раптово "захворіли" 15% виборців

Більшість заяв мають ознаки фальсифікації.

У Голосіївському районі Києва раптово "захворіли" 15% виборців

Кандидати в депутати від опозиційних сил у Голосіївському районі Києва заявили про масову хворобу виборців на окрузі.

Про це пише "Українська правда".

У спільній заяві кандидати від Об'єднаної опозиції Сергій Терьохін, від "УДАРу" Микола Бабенко та від "Демократичного альянсу" Василь Гацько вказують, що в останні дні на адресу дільничних виборчих комісій почали надходити масові заяви громадян про їх хвороби, яка не дозволяє їм самостійно пересуватися.

Варто відзначити, що по Голосіївському району від влади балотується регіонал Ігор Лисов.

З 22 по 26 жовтня було подано близько 8 тис. таких заяв, що становить майже 15% від числа виборців, які за соцопитуваннями прийдуть на дільниці.

При цьому більшість таких заяв мають ознаки фальсифікації: написані схожим почерком, відправлені з одного поштового відділення 22 жовтня.

"Вибіркова перевірка заяв показала їх фіктивність. Так, в одному випадку заява про хворобу була нібито написана особою, що померла 2 роки тому, в іншому - яка перебуває за кордоном і, за свідченням батьків, не має наміру повертатися в Україну на час виборів, у третьому - яка не проживає в межах Києва та сдала свою квартиру квартирантам", - йдеться в заяві.

Всі без винятку заяви про несподівану хворобу супроводжуються медичними довідками, наданими неіснуючими клініками або виконаними на бланках неіснуючого наразі "Московського" району. На них відсутні персональні печатки та підписи лікарів.

"Ми різні люди. Але на відміну від бандитів з цієї влади хочемо, щоб голоси виборців не кралися. Отже, просимо звернути увагу спостерігачів на допущені грубі порушення в окрузі 211 і сподіваємося на їх активну роботу під час підрахунку голосів", - зазначають кандидати.

Нагадаємо, раніше опозиція заявила, що за останні кілька днів, якщо судити за заявами та медичними довідками, які надійшли від виборців, в Україні "захворіли" 250 тисяч осіб. Мова йде про заяви, в яких виборці, посилаючись на хворобу, висловлюють бажання проголосувати вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram