ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Росія повністю готова до виборів, - Єльченко

За словами посла, з досвіду минулих років активність буде невисока.

Росія повністю готова до виборів, - Єльченко
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Усі шість виборчих дільниць на території Росії готові до проведення виборів у Верховну Раду України, які відбудуться 28 жовтня.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Росії Володимир Єльченко.

"У нас усе фактично готово до виборів. Це стосується як виборчої дільниці при посольстві в Москві, так і виборчих дільниць при генеральних консульствах України в Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі та Новосибірську", - сказав Єльченко.

За його словами, з досвіду минулих років прогнозують, що близько тисячі громадян України візьмуть участь у голосуванні в Москві й іще декілька тисяч - на дільницях при генконсульстві.

"Передбачити це доволі складно, адже на це впливатимуть такі речі, як погодні умови. Проте практика минулих виборів показує, що активність

буде невисокою. Це пов'язано з великими відстанями в цій країні. У посольство приходять, як правило, голосувати ті українці, які проживають у Москві та Московській області, і тільки незначна частина прибуває з інших регіонів Центрального федерального округу, які належать до цього консульського округу", - додав посол.

Також Єльченко зауважив, що ніколи за кордоном не голосувало понад 10% тих, хто перебуває на консульському обліку.

Посол нагадав, що голосування проходитиме з 08.00 до 20.00 за місцевим часом. А враховуючи, що рішення про перехід на зимовий час у РФ не прийнято, посольство виходить із того, що годинники не переводитимуть, тому з неділі різниця в часі між Києвом і Москвою становитиме дві години.

Як повідомляли раніше, на території Росії створено шість виборчих дільниць на постійній основі: при посольстві України в Російській Федерації в Москві, при генеральних консульствах України в Ростові-на-Дону, в Санкт-Петербурзі, в Нижньому Новгороді, в Єкатеринбурзі та в Новосибірську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram