ГоловнаПолітика

Лазаренко впевнений: повернення в Україну залежить від влади

Політик заявив, що його "15 років переслідують винятково з політичних мотивів".

Лазаренко впевнений: повернення в Україну залежить від влади
Фото: www.obozrevatel.com

Екс-прем'єр Павло Лазаренко вважає, що його повернення в Україну залежить від керівництва країни.

Таку думку він висловив в інтерв'ю РІА "Новости".

"Ось уже кілька місяців поспіль моє повернення супроводжується зливою заяв прокурорських чиновників України - і тих, хто пішов на пенсію, і тих, хто займає нині високі посади, - мовляв, відразу ж в аеропорту Лазаренка заарештують. Без рішення суду, без висунутих звинувачень - це просто погрози", - зазначив екс-чиновник.

За словами екс-прем'єра, гостроти ситуації додав би його намір балотуватися до Верховної Ради.

"А тут іще на з'їзді партії "Громада" мене висунули кандидатом у народні депутати України. У центральній виборчій комісії так в авральному порядку готували постанову про відмову мені в реєстрації, що не спромоглися навіть розібратися в порядку легалізації рішень іноземних судів на території України. Діяли за прямою вказівкою з прокуратури - "не пущать!", - вважає Лазаренко.

"Тому моє повернення залежатиме не від мене, а від керівництва країни. Мене 15 років переслідують винятково з політичних мотивів. Настав час нинішньої влади рішуче втрутитися і зупинити ці протиправні дії", - закликав політик.

Відповідаючи на запитання про те, чи не боїться він, що американська влада може видати його за запитом ГПУ, Лазаренко заявив: "Знаєте, я пройшов через такі випробування, які не побажав би і злому ворогу. Але американська юридична система це, як правило, зразок виконання правових і демократичних зобов'язань, у тому числі стосовно людей, звинувачених на її території іншим учасником переговорного процесу".

Нагадаємо, Лазаренко заявляє, що під час перебування головою уряду країни не давав російській стороні жодних письмових гарантій щодо боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), через який український уряд зараз судиться з Міноборони РФ.

Як відомо, нині Лазаренко відбуває дев'ятирічний термін в американській в'язниці за звинуваченням у здирництві, шахрайстві та відмиванні грошей. 1 листопада його буде звільнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram