ГоловнаПолітика

Посла США незаконно не пустили до Луценка

Екс-міністр хотів зустрітися з трьома людьми відразу, що не заборонено законом.

Посла США незаконно не пустили до Луценка
Фото: www.radiosvoboda.org

Партія "Народна Самооборона" звинуватила Державну пенітенціарну службу в порушеннях законодавства через відмову послові США Джону Теффту в зустрічі з екс-головою МВС Юрієм Луценком.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Повідомляють, що минулого тижня Юрій Луценко написав заяву на ім'я керівництва Менської ВК про те, що він запрошує на короткострокове побачення в жовтні посла США в Україні Джона Теффта і посла ЄС в Україні Яна Томбінського.

За даними партії, керівництво Менської колонії запропонувало Юрієві Луценку одночасно запросити на зустріч 23 жовтня віце-президента Парламентської асамблеї ОБСЄ, керівника короткочасної місії ОБСЄ в Україні Вальбургу Габсбурґ Дуглас.

Однак сьогодні Державна пенітенціарна служба дала дозвіл на відвідування лише Вальбурзі Габсбурґ Дуглас, відмовивши послові США на підставі того, що ці відвідини вичерпують місячний ліміт на побачення.

При цьому ПС посилається на нормативні акти, де вказано, що засудженому дозволяється побачення не більше ніж з трьома дорослими особами.

У партії нагадують, що посол США вже місяць безуспішно домагається зустрічі з Луценком, і вважають, що цієї зустрічі не хочуть у вищих кабінетах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram