ГоловнаПолітика

Посол при ЄС просить Європу врятувати незалежність України

Українці заслуговують на Угоду про асоціацію, запевняє Костянтин Єлісєєв.

Посол при ЄС просить Європу врятувати незалежність України
Фото: www.rferl.org

Посол України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв закликає Європу підписати Угоду про асоціацію з Україною, оскільки від цього залежить її майбутнє як незалежної і суверенної держави.

Про це йдеться в його статті, оприлюдненій сьогодні в інтернет-виданні EurActiv.com

"Я закликаю моїх колег по ЄС: підпишіть Угоду про асоціацію! Не тому, що ми хочемо цього, а тому, що ми заслуговуємо на це. Тому, що це - найкраща можлива гарантія українського шляху до європейських стандартів і її майбутньому як незалежної і суверенної держави", - зазначив посол.

За словами Єлісєєва, Україна готується до виборів, які відбудуться 28 жовтня, однак після них буде "наступний день", коли Україна аналізуватиме результати голосування, а світ аналізуватиме Україну.

Після нинішніх парламентських виборів всі побоювання зникнуть, і шлях до повноцінної асоціації України і ЄС буде пройдено до кінця

— Віктор Янукович, Президент України

Єлісєєв закликав міжнародних спостерігачів, на слова та висновки яких спиратиметься міжнародне співтовариство, оцінювати саме вибори, "а не українську демократію як таку".

На його думку, українська влада забезпечила змагальність партій під час виборчої кампанії, іноді навіть на шкоду собі.

Нагадаємо, проведення демократичних парламентських виборів - одна з умов, висунутих ЄС для подальшої євроінтеграції України, поряд з рішенням проблеми вибіркового правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram