ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі СНД побачили багато насильства в Україні

Але вважають, що турбуватися не варто.

Спостерігачі СНД побачили багато насильства в Україні

Місія спостерігачів CIS-EMO висловила стурбованість випадками застосування насильства під час виборів, однак сумнівається в їх ефективності.

"Нинішня кампанія з виборів до Верховної Ради України запам'ятається, очевидно, не політичним та ідеологічним протистоянням, якого, по суті, немає, але випадками застосування насильства щодо опонентів", - заявив директор CIS-EMO Олексій Кочетков.

За його словами, "це абсолютно неприйнятна ситуація", передає ЛігаБізнесІнформ.

Водночас, зазначив Кочетков, виходячи з досвіду, можна сказати, що "в боротьбі за голоси виборців такі протиправні дії вкрай мало впливають на остаточний результат виборів".

"Найчастіше "бита" сторона опиняється у виграші, сприймаючись виборцями як "потерпіла за праве діло". Таким чином, окремі хуліганські витівки, які повинні каратися за всією суворістю закону, не зможуть зірвати демократичні вибори в Україні", - додав директор CIS-EMO.

Зазначимо, місія CIS-EMO була утворена в Росії 2003 року з метою спостереження за виборами в пострадянських країнах. Вже 2004-го ця організація спостерігала за президентськими виборами в Україні і не побачила істотних порушень. Від України, зокрема, в місію входить депутат парламенту із фракції Компартії Євген Царьков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram