ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція "здала" округ, де голосує Тимошенко

Опозиціонер раптом зрозумів, що не хоче бути політиком.

Опозиція "здала" округ, де голосує Тимошенко

На окрузі №173 у Харкові, де перебуває Качанівська колонія, не буде кандидатів від Обя'єднаної опозиції й "УДАРу".

15 жовтня партія "УДАР" звернулася до ЦВК із заявою про скасування реєстрації кандидатом у народні депутати по округу №173 Дениса Бреславського. Його кандидатура була знята на користь кандидата від Об'єднаної опозиції Олексія Підгорного, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

16 жовтня Підгорний звернувся до ЦВК із заявою про відмову балотуватися, і його реєстрація була скасована.

Начальник Харківського обласного штабу Об'єднаної опозиції Віталій Немилостивий пояснив, що Підгорний відмовився балотуватися через обшуки і "бруд, яий організовує влада".

Домовитися потрібно ще на березі і, підкреслюю, зробити це публічно. Кличко не раз заявляв, що краща домовленість - це міцне чоловіче рукостискання, а потім не один раз зраджував і не виконував свої обіцянки.

— Анатолій Гриценко, народний депутат від НУ-НС

"Чому він це рішення прийняв? Тому що він зіткнувся з брудом, який влада організовує і влаштовує щодо нього... Коли він давав згоду балотуватися, він не думав, що влада знову порушить проти нього кримінальні справи, влаштує обшуки вдома у нього і у дітей і т.д. і т.п.", - додав Немилостивий.

"Він сказав мені, що незручно почувається в ролі політика, що він змушений визнати, що краще буде займатися промисловістю", - сказав начальник обласного штабу.

За словами Немилостивого, формальною підставою для обшуків стала кримінальна справа, пов'язана зі зловживаннями, які нібито були на заводі ім. Малишева в той час, коли ним керував Підгорний.

Як відомо, на території округу №173 (Червонозаводський і частина Комінтернівського районів Харкова) розташована Качанівська виправна колонія, в якій відбуває покарання екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше "ударівці" і опозиціонери зняли своїх кандидатів в одному з округів Дніпропетровська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram