ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

УПЦ закликала виборців не продавати свої голоси за гречку

В УПЦ МП вважають, що порушників повинна карати не церква, а держава.

УПЦ закликала виборців не продавати свої голоси за гречку
Фото: obozrevatel.com

Представники УПЦ КП та УПЦ МП закликали українців не продавати свої голоси на виборах.

"Продаж голосу, починаючи від гречки і закінчуючи солодкими обіцянками, які, очевидно, є нездійсненними, продаючи свій голос людина ганьбить себе як особистість, як громадянина, і тому нехай не скаржиться, чому ми так погано живемо, чому не ухвалюються правильні закони, чому крадуть тощо", - заявив голова Інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) в ефірі "5 каналу", передає "Кореспондент.net".

У свою чергу глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко вважає, що священнослужителів, які агітують своїх парафіян за будь-кого з кандидатів у депутати, має карати держава, адже агітація релігійними організаціями та діячами заборонена законом про свободу совісті та релігійні організації.

"Мене запитують: "Як ви каратимете порушників?". А от давайте подивимося - агітація релігійними організаціями та діячами заборонена законом, це як з правилами дорожнього руху: якщо священик на дорозі, то він водій, якщо він порушив правила дорожнього руху, то його карають. От якщо священика покарають за законом - церква на це зверне увагу", - заявив Коваленко.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що настоятель храму святих апостолів Петра і Павла УПЦ (КП), кандидат в народні депутати по 212 виборчому округу Григорій Большаков рекламує себе на стінах храму.

Представники різних релігійних конфесій неодноразово заявляли про те, що церква повинна залишатися поза політикою під час виборів.

Так, нещодавно Митрополит Володимир видав розпорядження, в якому нагадав духовенству про неможливість політичної агітації в храмах і монастирях Української Православної Церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram