ГоловнаПолітика

Азаров: ціна на газ убивча, але Росія - не ворог

Голова Партії регіонів не піде слідом "помаранчевих".

Азаров: ціна на газ убивча, але Росія - не ворог
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Микола Азаров заявив, що влада ніколи не дозволить собі через розбіжності з приводу газового питання зробити з Росії ворога для України.

Про це він заявив, виступаючи на зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни та Збройних сил України в четвер, 18 жовтня, в Севастополі.

"Ми - прихильники добросусідських відносин з Росією. Ми ніколи не дозволимо собі, як це зробили помаранчеві, перетворити Росію на ворога. Але в цій ситуації, коли високі ціни на російський газ, ми змушені вживати заходів для розвитку власної енергетичної бази", - наводить слова Азарова сайт ПР.

Він переконаний, що протягом 10 років Україна зможе покривати всі свої потреби власними газом і нафтою.

"Ми не можемо платити таку ціну за газ. Ціна вбивча для нашої економіки. Такі ціни на газ уповільнюють наш економічний розвиток і знекровлюють нашу економіку", - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що в разі збереження високих цін на російський газ Україна може взагалі відмовитися від його закупівлі.

Російський "Газпром" відмовляється надавати Україні знижку на газ, наполягаючи на виконанні підписаних Юлією Тимошенко контрактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram