ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

На Закарпатті зник кандидат від партії "УДАР"

У партії припускають, що на кандидата могли чинити тиск.

На Закарпатті зник кандидат від партії "УДАР"
Фото: svit24.net

На Закарпатті зник кандидат у народні депутати по мажоритарному округу №70 від партії "УДАР" (центр - Свалява) Олександр Кічковський.

Про це повідомили в прес-службі партії.

Згідно з повідомленням, востаннє його бачили за кілька годин до того, як його заяву про скасування реєстрації потрапила в ЦВК.

"Однопартійці Кічковського не вірять у те, що Олександр Петрович писав заяву в ЦВК про зняття його з виборів", - заявив голова Закарпатського виборчого штабу Валерій Пацкан.

За його словами, за день до появи цієї заяви в ЦВК Кічковський не збирався зніматися з виборів. Ба більше, заяву в ЦВК подала людина, яка не є довіреною особою Кічковського. Водночас його телефон відключений, удома він не з'являвся майже добу.

У партії припускають, що на кандидата могли чинити тиск для його відсторонення від виборів.

Незважаючи на заперечення представника "УДАРу" в ЦВК Валерія Карпунцова, комісія скасувала реєстрацію Кічковського. За відповідне рішення проголосували 14 із 15 членів ЦВК. Карпунцов зазначив, що раніше кандидат жодного разу не заявляв про наміри зняти свою кандидатуру.

Однопартійці також сумніваються, що довірена особа, проживаючи у Криму, так оперативно змогла передати заяву кандидата із Закарпаття, який жодного разу не заявляв про наміри зняти свою кандидатуру.

Напередодні також з'явилася інформація, що кандидат у депутати від "УДАРу" по мажоритарному округу №159 в Сумській області Микола Буряк зняв свою кандидатуру на користь кандидата від Партії регіонів Андрія Деркача.

Нагадаємо, партія "УДАР" зняла 26 своїх кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах на користь кандидатів від Батьківщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram