ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тетяну Чорновіл побили до крові і намагалися задушити

Її помічника вдарили головою об капот.

Тетяну Чорновіл побили до крові і намагалися задушити
Фото: mediananny.com

Журналіста і кандидата в депутати Тетяну Чорновіл побили при спробі з'ясувати походження фальшивих листівок від її імені.

Як розповіла Чорновіл "Українській правді", на 120 окрузі у Львівській області, в якому вона балотується, було випущено 100 тисяч фальшивих листівок нібито від її імені з проханням перерахувати гроші на її виборчу кампанію на невідомий їй рахунок.

Чорновіл дізналася, що в селі Мшана Городоцького району з трьох автомобілів роздають ці листівки і поїхала туди.

На під'їзді до села назустріч їй виїхали ці три машини. Вона зупинилися, щоб з'ясувати ситуацію, підійшла до найближчої машині і побачила в ній листівки. Тоді журналіст вирішила сісти в цю машину, щоб затримати зловмисників, поки її помічник викличе міліцію.

Тетяна Чорновіл: "Журналісти не мають права демонструвати слабкість"

"У машині мене почали бити й душити. Я стою вся в крові. Потім мене викинули з машини, а помічника вдарили обличчям об капот і поїхали", - розповіла Чорновіл.

Коли на місце події прибула міліція, повз проїхав автомобіль, в якому сиділи люди, схожі на тих, які роздавали листівки. Міліція зупинила цю машину, і в ній виявилися такі самі листівки. Однак ці люди кажуть, що їм просто дали по 50 гривень, щоб вони роздали листівки.

Чорновіл зазначає, що люди, які її били, говорили російською, що нехарактерно для Львівської області. Зате затримані - львів'яни. Журналіст підозрює, що їх спеціально послали на місце події, щоб вони "прийняли удар" на себе.

Як повідомляли раніше, на Тетяну Чорновіл у Львові було вчинено замах. "Я виходила з ліфту. Коли двері кабінки відчинилися - на мене перекинули відро зеленої фарби. Це зробив молодий хлопець, я не встигла його розгледіти. Перша думка в мене була, що це - кислота, я кинулася скоріше вмиватися і тому забарилася - не встигла його наздогнати, він втік", - сказала Чорновіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram