ГоловнаПолітика

Оприлюднено перелік хвороб Юрія Луценка

У екс-міністра виявлено гострі хвороби внутрішніх органів.

Оприлюднено перелік хвороб Юрія Луценка
Фото: www.radiosvoboda.org

Екс-міністр Юрій Луценко нарешті отримав на руки консультативний висновок фахівців управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА про стан свого здоров'я.

Про це повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"На момент огляду відзначає скарги на біль у шийному відділі хребта з іррадіацією в ліве плече, біль підсилюється при повороті голови вправо. Турбує періодичний головний біль у потиличній ділянці протягом останніх 2-3 днів", - йдеться у висновку лікарів.

Нагадаємо, що лікарі приїхали в колонію разом з омбудсменом Валерією Лутковською, яка висловила стурбованість інформацією про погіршення самопочуття Юрія Луценка. До складу комісії входили провідні фахівці з терапії, неврології, гастроентерології та кардіології.

Луценка не випустять достроково навіть за зразкову поведінку

— Олексій Баганець, адвокат екс-міністра.

Також медики зазначили, що причиною болю ув'язнений міністр називає підвищений артеріальний тиск.

"Головний біль пов'язує з підвищенням артеріального тиску до 160/110 мм рт. ст., зауважує зменшення інтенсивності головного болю при стабілізації артеріального тиску. Також висловлює скарги на болі в животі. Характер болю не залежить від періоду доби й обсягу спожитої їжі", - зазначили лікарі.

Були встановлені й інші хвороби.

"Клінічно, анамнестично і за даними попередніх обстежень у хворого рефлекторний нейром'язевий синдром з лівосторонньою цервібрахіалгією (міозит). Синдром ВСД за гіпертонічним типом (ситуаційне підвищення артеріального тиску). Жирова хвороба печінки (стеатоз)", - наголошується в діагнозі.

Лікарі також зауважили, що в Юрія Луценка виявлено гострі хвороби внутрішніх органів.

"Наявність початкових ознак портальної гіпертензії (за даними КТ ОЧП від 15.09.2011 року, УЗД ОЧП від 22.07.2011 року, ЕГФГДС № 265 від 09.04.2012 року). Хронічний панкреатит, стадія помірного загострення. Підозра на екзокринну недостатність підшлункової залози. Дивертикулярна хвороба сигмоподібної кишки. Хронічний гастрит, асоційований з хелікобактер пілорі", - йдеться також у висновку лікарів.

Після огляду лікарі рекомендували, крім медикаментозного лікування, пройти дообстеження: УЗД органів черевної порожнини та нирок із докладним оглядом судин портальної системи, фіброколоноскопії, ФГДС з детальним оглядом вен стравоходу в динаміці, печінкові проби в динаміці та переогляд гастроентеролога після дообстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram