ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Генсек Ради Європи закликав Литвина поважати геїв

Скандальний законопроект поставить під питання виконання Україною міжнародних зобов'язань.

Генсек Ради Європи закликав Литвина поважати геїв
Турбьерн Ягланд

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд надіслав спікерові Верховної Ради Володимиру Литвину листа, в якому висловлює стурбованість у зв'язку з наміром парламенту ухвалити закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це повідомили в прес-офісі генсека РЄ.

"Я пишу, щоб висловити мою глибоку стурбованість законопроектом №8711, який пропонує заборонити так звану "пропаганду "гомосексуалізму", - наголошено в листі.

Я людина традиційний... І я вважаю, що нам цей гламур, ці гламурні явища, які ми маємо в суспільстві, коли стало модним демонструвати, в тому числі нетрадиційні зв\'язки і відносини, треба було б залишити тій вузькій групі людей, які цим живуть. І не накидати на суспільство те, що призводить до розпусти й аморальності

— Володимир Литвин

"Я хотів би закликати вас як голову парламенту перед поданням законопроекту на друге читання зробити так, щоб усі відповідні міжнародні зобов'язання, взяті на себе вашою країною, не були поставлені під питання, зокрема, зобов'язання гарантувати свободу слова і свободу від дискримінації, як це передбачено Європейською конвенцією про права людини", - зазначив Ягланд.

Генсек Ради Європи також закликав український парламент продемонструвати повагу до прав людини, однакове ставлення до всіх членів суспільства і відхилити ініціативу, яка, "радше за все, посилить нетерпимість і упередженість у суспільстві".

Ягланд попросив Литвина передати текст цього листа лідерам парламентських політичних партій.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)". У ньому передбачено, що за пропаганду гомосексуалізму карають, аж до обмеження волі терміном на 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram