ГоловнаПолітика

Журавський не зможе просто так ліквідувати свій закон

Потрібні голоси 226 голосів депутатів.

Журавський не зможе просто так ліквідувати свій закон

Народний депутат (фракція Партії регіонів) Віталій Журавський не зможе просто відкликати свій скандальний законопроект.

Згідно зі ст. 104 Регламенту ВР, депутат не має права відкликати проект після включення такого законопроекту до порядку денного сесії Верховної Ради, повідомляє ЛІГА.

Тільки до його прийняття в першому читанні проект може бути відкликано за рішенням Ради і знято з розгляду. В іншому разі, це можливо тільки через прийняття постанови ВР про скасування рішення Верховної Ради України про ухвалення проекту в першому читанні

Нагадаємо, 25 вересня Журавський заявив, що вирішив відкликати свій законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)".

"Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яку ініціативу сприйматимуть щонайменше з побоюванням і недовірою", - заявив Журавський.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада схвалила в першому читанні закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію осіб". Документ пропонує запровадити в КК статтю "Наклеп", санкції якої передбачають фінансову відповідальність, а також позбавлення (до 3 років) і обмеження (до 5 років) свободи.

25 вересня в Інтернеті почалася масштабна акція проти цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram