ГоловнаПолітика

"Регіонал" Журавський відкликає скандальний закон про наклеп

Нардеп повернеться до юридичного захисту гідності після виборів.

"Регіонал" Журавський відкликає скандальний закон про наклеп

Депутат від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відкликати свій законопроект про "наклеп".

Про це повідомили в прес-службі Партії регіонів.

"Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприймається як мінімум з побоюванням і недовірою", - заявив він.

Депутат додав, що сподівається на підтримку цієї постанови з боку парламенту.

За його словами, він залишається на тих самих політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

"Я вирішив сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих самих політичних позиціях і переконаннях: в суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь і гідність кожної людини, а не лише політика", - пояснив парламентар.

Не мені вам розповідати, скільки коштує політична чорнуха або порнуха. Закон потрібен, щоб ви не писали фігню.

— депутат від Партії регіонів Ярослав Сухой

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи "Відкрита розмова", де мав можливість обговорити свою ініціативу з представниками мас-медіа та журналістських організацій.

"Після виборів я маю намір організувати серію "круглих столів", в яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та вчені. Після широкого обговорення та вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір представити його на розгляд парламенту", - зазначив політик.

Як відомо, у вівторок в інтернеті стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп. Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Наклеп пропонується карати штрафом у розмірі від 200 до 1500 неоподатковуваних мінімумів (від 3,4 тис. грн до 25,5 тис. грн), виправними роботами до 2 років, обмеженням волі до 5 років або позбавленням волі до 3 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram