ГоловнаПолітика

Радмін Криму схвалив проект реалізації закону про мови

Заходи щодо реалізації мовного законодавства вклалися в 36 пунктів.

Радмін Криму схвалив проект реалізації закону про мови
Фото: www.ark.gov.ua

Рада міністрів Криму схвалила проект постанови з планом заходів з реалізації в автономії закону про мови.

Найближчим часом проект, схвалений на засіданні уряду, буде винесено на затвердження депутатів Верховної Ради автономії, пишуть "Коментарі".

Документ, що складається з 36 пунктів, передбачає використання регіональної мови або мови меншини у роботі, застосування і вивчення її в державних і комунальних навчальних закладах, а також використання в інших сферах суспільного життя.

Також пропонується "забезпечити використання державної мови або регіональної мови (мов) у роботі, діловодстві і документації, листуванні з органами державної влади вищого рівня відповідно до частини першої статті 11 Закону України "Про засади державної мовної політики".

У план заходів включено забезпечення навчання та підвищення кваліфікації працівників. Передбачається також ввести в обов'язки посадових осіб володіння і спілкування з відвідувачами відповідними мовами, а також передбачена можливість подавати усні чи письмові заяви і отримувати письмові відповіді на них регіональною мовою.

Нагадаємо, в серпні Верхова Рада Криму на позачерговій сесії доручила Раді міністрів автономії до 10 жовтня 2012 року внести на розгляд парламенту республіки пропозиції щодо реалізації закону про мови.

Зазначимо також, прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов заявив, що кримськотатарська мова, ймовірно, буде оголошена регіональною мовою в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram