ГоловнаПолітика

РПЦ ініціює референдум про об'єднання Росії, України та Білорусі

Українців, росіян і білорусів визнали одним народом.

РПЦ ініціює референдум про об'єднання Росії, України та Білорусі
Всеволод Чаплин

У Москві за ініціативою Російської Православної Церкви розпочався збір підписів за всенародний референдум про возз'єднання Росії, України і Білорусі.

Один з ініціаторів акції - голова синодального відділу із взаємин РПЦ і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.

У храмі, де протоієрей служить настоятелем, почалося підписання відповідної хартії, повідомляє "Інтерфакс".

Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було скоєно всупереч волі "народу" і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю.

"Ми, спадкоємці тисячолітньої історії та великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і спільною діяльністю з облаштування і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу", - свідчить хартія.

Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів трьох країн із пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання "народу" і створення конфедерації. У хартії особливо обумовлено, що до цієї конфедерації можуть приєднатися й інші країни.

Нагадаємо, 26 березня 2010 року тодішній віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань Володимир Семиноженко виступив за обговорення можливості створення союзу трьох держав - України, Росії і Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram