ГоловнаПолітика

Засідання Конституційної асамблеї почалося із суперечок

Членам асамблеї не сподобався порядок роботи.

Засідання Конституційної асамблеї почалося із суперечок
Глава Конституционной ассамблеи Леонид Кравчук
Фото: Макс Левин

Конституційна асамблея, створена Президентом Віктором Януковичем, розпочала своє друге засідання.

Відкрив засідання екс-президент України Леонід Кравчук. Також беруть участь голови комітетів Верховної Ради і представники міжнародних організацій.

"На сайті Президента відкрито сторінку Конституційної асамблеї. До Президента Януковича звернувся президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу з підтримкою роботи асамблеї. Він запропонував для більшої прозорості інтернет-трансляцію. Сьогодні наше засідання транслюється он-лайн", - переказує слова Кравчука Gazeta.ua.

Після Кравчука виступила секретар КА Марина Ставнійчук. Вона запропонувала проголосувати за порядок денний. Одразу після неї слово взяв один із членів асамблеї Віктор Мусіяка, який обурився і сказав, що цей порядок - це провокація. Особливо йому не сподобався пункт п'ятий, у якому йдеться про пропозиції щодо внесення змін до статті 98 Конституції України.

"Повинен бути єдиний документ про внесення змін у Конституцію. Ми що, можемо зміни шматками вносити до Конституції? Нам через годину запропонують внести зміни про правосуддя. Конституційна асамблея це повинна робити? Я відмовляюся голосувати за такий порядок денний", - наголосив він.

Його підтримали екс-суддя Конституційного суду Козюба і представник СПУ Олександр Мороз.

Сьогодні на засіданні КА її члени повинні затвердити план роботи Асамблеї на вересень-грудень цього року, розглянути пропозиції про внесення змін до статті 98 Конституції і заслухати доповіді комісій Асамблеї щодо вдосконалення засад конституційного ладу і реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Стаття 98 Конституції, через яку спалахнула суперечка, стосується контролю бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram