ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Результати українських виборів обговорять на Раді ЄС

Голова МЗС Швеції вважає минулі переговори з Януковичем "дуже важкими".

Результати українських виборів обговорять на Раді ЄС

Результати майбутніх виборів до Верховної Ради і майбутнє відносин Києва і Брюсселя обговорюватимуть на засіданні Ради Євросоюзу в листопаді.

Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, пише "Інтерфакс".

Під час засідання Комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ 20 вересня в Брюсселі він укотре наголосив, що заплановані на 28 жовтня чергові парламентські вибори в Україні стануть вирішальними для відносин сторін.

Більдт нагадав про те, що під час зустрічі з Президентом Віктором Януковичем також були присутні європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле і голова парламентського комітету з питань закордонних справ Елмар Брок.

"Коли ми були в Україні, то дали дуже чіткий сигнал: ми очікуємо, що вибори будуть вільними і справедливими. Буде питання визначення: чи дійсно вільні, коли один політичний лідер сидить у в'язниці. Але ми не вдавалися в подробиці. Те, як усе пройде, матиме вирішальну важливість для майбутніх відносин ЄС та України. Це буде на порядку денному засідання Ради ЄС із питань закордонних справ у листопаді", - сказав голова МЗС Швеції.

Більдт також охарактеризував минулу зустріч з главою української держави, як "дуже важку". "Під час дискусії, яка пройшла в рамках засідання Комітету Європарламенту, жоден європейський депутат не поставив питання про Україну", - підсумував він.

Нагадаємо, Більдт підтвердив, що проблеми з виборчим правосуддям стали перепоною для візитів Президента України Віктора Януковича в країни Євросоюзу.

Нагадаємо також, Янукович заявив, що після парламентських виборів Україна підпише Угоду про асоціацію і створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram