ГоловнаПолітика

Ар'єв: США переконалися, що українська влада дурить їх

Депутат каже, що Штати можуть сформувати український "список Магнітського".

Ар'єв: США переконалися, що українська влада дурить їх
Фото: http://ukranews.com

Українська влада може опинитися в міжнародній ізоляції.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив народний депутат від фракції НУ-НС Володимир Ар'єв. "Санкції з боку США щодо українських політиків - це абсолютно реально. США переконалися, що українська влада замість того, щоб виконувати обіцянки, дурить їх за ніс і не думає дотримуватися рекомендацій", - сказав він, відповідаючи на запитання про загрозу резолюції Сенату США.

На думку Ар'єва, ситуація може лише погіршати.

Вони не думають про жодні санкції. Помічник держсекретаря заявив, що США мають намір розвивати співпрацю з Україною.

— Роман Шпек, дипломат

"Я прогнозував це ще півроку тому, коли зустрічався з представниками Сенату. Санкції можуть і стати жорсткішими, якщо ситуація погіршає. Серйозніший наслідок - це міжнародна ізоляція. Візи не будуть видавати не тільки у США, а й у країни Євросоюзу. ЄС і США негласно дослухаються одне до одного в таких питаннях", - зазначив він.

Окрім того, депутат вважає абсолютно реальним формування нині так званого українського "списку Магнітського", в який, на його думку, можуть увійти суддя Родіон Кірєєв, а також один з можновладних чиновників Генпрокуратури.

Нагадаємо, сьогодні американський сенатор Джеймс Інгоф написав на своєму сайті про те, що Комітет із закордонних справ Сенату США в четвер прийняв проект резолюції із закликом звільнити з ув'язнення колишню прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Сенат закликає Держдеп США заборонити видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Юлії Тимошенко та погане поводження з нею".

Зазначимо також, заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий вважає, що резолюція США може послужити не тільки причиною ізоляції представників влади, а й погіршення взаємин України і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram