ГоловнаПолітика

США налаштовані співпрацювати з Україною, але не завжди можуть змінити свою політику, - помічник Клінтон

США не думають про санкції проти України.

США налаштовані співпрацювати з Україною, але не завжди можуть змінити свою політику, - помічник Клінтон

Помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Філіп Гордон заявив, що США надають перевагу тому, щоб працювати з керівництвом України, а не думати про санкції.

Про це Гордон заявив під час відкриття у Вашингтоні дводенного форуму із серії "Україна на шляху до зрілої національної державності", присвяченого цього разу темі парламентських виборів, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Це не наша політика - думати про введення санкцій проти керівництва. Ми хочемо продовжувати працювати з керівництвом, ми хочемо побачити результати", - зазначив Гордон, відповідаючи на запитання одного з учасників форуму щодо можливості застосування санкцій, якщо жовтневі вибори не будуть чесними і прозорими.

Гордон також сказав: "Як правило, Сполучені Штати і нинішня Адміністрація вважають - і, звичайно це стосується і України, - що залучення країни - підхід кращий, ніж вдаватися до санкцій проти політичних лідерів чи інших осіб".

Гордон нагадав, що США на найвищому рівні, включно із президентом і держсекретарем, чітко повідомили про свою стурбованість вибірковими переслідуваннями в Україні, а також наголосили на важливості проведення вільних і справедливих виборів. "Я не думаю, що в керівництві України не розуміють, як серйозно ми ставимося до цих питань", - сказав він.

За словами помічника держсекретаря США, санкції - "це не те, де ми зараз, і це не те, чого ми хочемо в підсумку". Водночас він зазначив: якщо ситуація розвиватиметься "в іншому напрямку", Вашингтон завжди може переглянути свою політику.

Нагадаємо, заступник помічника держсекретаря США, заступник голови бюро з питань демократії, прав людини і праці Томас Меліа зазначив про відступ від демократичних вимог уже на стадії підготовки до проведення виборів у Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram