ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Активісти "Чесно" знайшли в ПР 106 порушників

Другою в рейтингу стоїть "Батьківщина".

Активісти "Чесно" знайшли в ПР 106 порушників
Фото: chesno.org

Активісти руху "Чесно" виявили серед кандидатів від Партії регіонів 106 порушників, які не відповідають їх критеріям.

Про це повідомила активістка руху Тетяна Пеклун, пише "Українська правда".

"У" Батьківщини "ми знайшли 90 порушників, в "УДАРі" - 31, в КПУ - 24, "Свободи" - 16 порушників. Партії регіонів ми вже передали профілі з порушниками. На черзі інші політичні сили, які мають шанс потрапити в парламент", - сказала вона.

Рух вимагатиме від лідерів політсил, які несуть персональну відповідальність за кожного висунутого кандидата, відкликати від участі у виборах тих, хто, за оцінкою "Чесно", є "тушками", причетними до корупційних дій чи порушували права і свободи людей.

"Очікуємо, що партії ознайомлять своїх кандидатів із тими профілями, які ми надали... Особливо це стосується нових партій, які заявляють, що вони ведуть до парламенту нові обличчя", - додала Пеклун.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що рух "Чесно" назвав Партію регіонів лідером із висунення кандидатів-"тушок".

Зазначимо також, громадянська мережа "Опора" нарахувала 43 кандидати-"двійники", тобто однофамільців відомих політиків, які беруть участь у передвиборній гонці.

На думку організації, за допомогою цієї технології виборців можуть ввести в оману, вони переплутають у день голосування рядок із кандидатом, якого підтримують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram