ГоловнаПолітика

Близнюк: розкол України на мовному ґрунті - це дурість

Екс-губернатор Донецької області говорить, що спілкується з людьми на зручному їм мовою.

Близнюк: розкол України на мовному ґрунті - це дурість
Фото: Макс Левин

Думки про розкол України на мовному ґрунті є дурістю.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, екс-губернатор Донецької області Анатолій Близнюк в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Це дурість, і не потрібно з цього робити політику. Якщо в Донецькій області 86% населення визнають рідною російську мову, то я до них російською і звертаюся. Особисто я відповідаю людям тією мовою, якою вони до мене звертаються", - зазначив Близнюк.

Я вважаю, що це є метою влади (розколоти Україну, - ред.). Для цього було затверджено закон про мову. Мені здається, що це запасний майданчик для влади, якщо вона програє все, що може.

— Андрій Шкіль, БЮТ

За його словами, "люди самі знають, що робити з мовою".

Нагадаємо, російську мову було затвержено як регіональну в більшості регіонів Сходу та Півдня України. Одними з останніх російську мову регіональною зробили в Луганську та Запоріжжі.

Зазначимо також, 2004 року на Першому всеукраїнському з'їзді депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку тодішній губернатор Донецької області Анатолій Близнюк запропонував ідею проведення референдуму з питання про створення Південно-Східного автономного утворення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram