ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК ускладнила зміну місця голосування

Комісія помітила маніпуляції цією нормою закону про вибори.

ЦВК ускладнила зміну місця голосування

Центрвиборчком затвердив порядок тимчасової зміни місця голосування виборців на виборах.

Відповідний проект постанови було ухвалено на засіданні Центрвиборчкому.

Під час доповіді відповідного проекту член ЦВК Жанна Усенко-Чорна зазначила, що існують маніпуляції інститутом тимчасової зміни місця голосування.

"Зокрема, я говорю про ті випадки, коли в межах міста Києва або інших територіальних виборчих одиниць, без будь-якої на те необхідності, змінюються місце голосування виборця буквально з сусідніх вулиць з метою переміщення кількості виборців між виборчими округами", - сказала вона.

Такі випадки, за її словами, змушують ЦВК вживати адекватні заходи з метою запобігання спотворенню майбутніх результатів голосування.

Цією постановою Центрвиборчком встановив більш жорсткі вимоги щодо мотивування та визнання обґрунтованими заяв виборців про зміну місця голосування.

Виборцям, охочим тимчасово змінити місце голосування, необхідно буде до заяви подати документи або належним чином засвідчені копії, що підтверджують необхідність зміни місця голосування.

До таких документів ЦВК віднесла довідки з медичної установи, з місця роботи, а також довідки, що підтверджують місце проживання громадянина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram