ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ПР просить МВС перевірити масову зміну місця голосування

Володимир Забарський запідозрив недобре у зв'язку з міграцією виборців.

ПР просить МВС перевірити масову зміну місця голосування
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Володимир Забарський звернувся до МВС з проханням перевірити масове бажання виборців у низці регіонів голосувати не в своєму окрузі.

Про це він сказав на прес-конференції.

За словами депутата, останнім часом зафіксовано масові випадки зміни виборчої адреси, зокрема в Київській, Житомирській, Черкаській областях, а також у Києві та Одесі.

Забарський підкреслив, що використання права виборців на тимчасову зміну місця голосування у виборчих технологіях є неприпустимим і злочинним.

Також він заявив, що такі дії не можуть відбуватися без певної змови з метою використання цього права в технологіях.

"Вони впливають на волевиявлення виборців в окрузі, куди прибуває масова міграція. Вони не можуть відбуватися без сприяння протиправного з боку працівників Державного реєстру, і в зв'язку з цим мною звернення таке було подано", - сказав він.

Забарський зазначив, що за такі порушення в разі їх підтвердження повинні нести відповідальність в першу чергу співробітники Державного реєстру виборців, оскільки законодавством вони наділені правом не тільки видавати посвідчення про зміну виборчої адреси, але й перевіряти обґрунтованість таких заяв громадян змінити їх адресу або місце голосування та відмовляти їм.

Крім цього, він також, коментуючи звернення з цього приводу до Конституційного Суду, зазначив, що більш ефективним є реагування на такі випадки правоохоронних органів, ніж рішення КС.

Нагадаємо, 12 вересня опозиція попросила Конституційний Суд заборонити голосування за відкріпними талонами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram