ГоловнаПолітикаДержава

Янукович пообіцяв "оповідачам повідривати голови"

Глава держави вимагає від Кабміну негайних дій в "автомобільній війні" з РФ.

Янукович пообіцяв "оповідачам повідривати голови"
Фото: www.president.gov.ua

Захистити національного машинобудівника можна застосувавши утилізаційний збір на зразок введеного Росією, однак необхідно подолати опір імпортерів.

Про це заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко.

Він зазначив, що сфера дії утилізаційного збору повинна поширюватися і на вживану сільськогосподарську техніку.

"Поставити таку ставку утилізаційного збору, щоб восьмирічні трактори не могли потрапити в Україну. Ми можемо і повинні негайно прийняти і випустити проект постанови і закон", - заявив Порошенко.

Не встигли ми, так би мовити, порадіти такому серйозному та важливому документу (мова про Угоду ЗВТ СНД), як російський уряд ухвалив постанову та встановив так званий утилізаційний збір.

— прем'єр Микола Азаров

За його словами, відповідну постанову Кабміну було прийнято тиждень тому, проте через активний опір її досі не оприлюднено.

"Я прошу допомоги, пане президенте", - сказав міністр.

На це Віктор Янукович зауважив: "Поганому танцюристові завжди щось заважає". "Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, дуже скоро. Відразу після виборів, якщо ви будете розповідати і не робити. Я про це сказав прем'єр-міністрові й сьогодні вам кажу, всім іншим, хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяці залишилося. Хочете грати в політику - пограєте в політику. Оповідачі", - відповів на прохання Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram