ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція розганяє танцюристів у центрі Києва

Працівники правоохоронних органів відмовляються представлятися.

Сьогодні, 9 вересня, близько 18:40 працівники патрульно-постової служби МВС Києва спробували заборонити молодим людям танцювати в центрі столиці. Наряд міліції вимагав від молодих людей, які танцювали брейк-данс біля входу в метро "Хрещатик", вимкнути музику і піти. Проте міліціонери відмовлялися представлятися і виправдовували свої дії спершу якимсь наказом, а потім - скаргами населення на гучну музику. Ні скарги, ні наказу співробітники МВС показати не змогли.

Варто зазначити, що танцюристи біля входу в метро давно стали визначною пам'яткою Києва і збирають велику кількість глядачів. При цьому молоді люди не вживають алкоголь або наркотики, а навпаки рекламують здоровий спосіб життя.

Міліція відмовилася спілкуватися з журналістом LB.ua. Старший лейтенант міліції (звання легко визначити по погонах) назвався "Тургенєвим" і відмовився показувати посвідчення. Рядові міліціонери також відмовлялися спілкуватися з пресою. Втім, журналіст LB.ua впевнений, що дізнається старшого лейтенанта "Тургенєва" у разі повторної зустрічі. Після розмови з журналістом міліція залишила танцюристів у спокої. Принаймні на деякий час.

За словами Сергія, який вже не перший рік танцює біля метро Хрещатик, міліція почала ганяти танцюристів у серпні. "Раніше ніколи такого не було", - сказав Сергій.

До розмови також підключилися "живі скульптури" і музиканти, які грають на "Хрещатику". За їхніми словами, міліція останні два тижні заважає їм виступати в центрі столиці. LB.ua сподівається завтра отримати пояснення в прес-центрі МВС.

Нагадаємо, міліція закуповує наручники і кийки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram