ГоловнаПолітика

Суд не побачив підкупу в роздачі портфелів сином Азарова

Азаров же стверджує, що журналіст написав свої власні думки та враження.

Суд не побачив підкупу в роздачі портфелів сином Азарова
Фото: kobzar1814.blogspot.com

Суд відмовився визнати роздачу кандидатом у депутати по одномандатному округу №47 Олексієм Азаровим ранців школярам порушенням законодавчих норм про агітацію.

Суддя Донецького окружного адмінсуду Ігор Тарасенко відхилив відповідний позов кандидата в депутати по округу 47 від партії "Рідна Вітчизна" Олега Котенка.

У постанові йдеться, що "право голосу на виборах депутатів мають громадяни, яким на день голосування виповнилося 18 років. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями".

На думку судді, першокласники не мають права голосу і не є виборцями. Також суддя зазначив, що ніхто не зміг з'ясувати дату проведення акцій у школах.

"Тому суд виходить із того, що вказані дії носять тривалий характер", - сказав він.

Позивач просив "встановити факт надання підкупу під час виборчого процесу Азаровим у школах міста Слов'янськ, Святогірськ, Миколаївка, Олександрівського та Слов'янського районів Донецької області".

Своє ставлення у запереченні до позову висловив сам Азаров.

"Стаття в газеті, на яку посилається позивач, є інформаційним матеріалом, який має інформаційний характер і містить власну позицію журналіста та цитати батьків дітей. Стаття не містить ні моїх коментарів, ні інтерв'ю зі мною як із кандидатом, в якому я безпосередньо підтримав би позицію журналістів", - пише Азаров у своєму запереченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram