ГоловнаПолітика

Захист Волги просить суд виправдати його

І визнати його винуватим лише у службовій недбалості.

Захист Волги просить суд виправдати його
Фото: Макс Левин

Захист колишнього голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги просить Шевченківський районний суд Києва виправдати підзахисного за обвинуваченням у замаху на одержання 500 тис. доларів хабара і визнати винуватим у недбалості при прийомі свого водія Віталія Присяжнюка на посаду головного спеціаліста одного з відділів відомства.

Про це захисник Волги Євген Солодко заявив на дебатах.

Зокрема, адвокат просить суд зняти звинувачення з Волги в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 с. 15, ч.3 ст. 368 (замах на отримання хабара) Кримінального кодексу, а звинувачення за ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу перекваліфікувати на ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

За словами адвоката, у справі немає доказів, що підтверджують замах на отримання Волгою хабара.

Солодко зазначив, що суд також не дослідив головний речовий доказ у справі.

Водночас захисник зазначив, що, оскільки Волга перебуває під вартою вже більше ніж рік він фактично відбув покарання за статтею "недбалість", тому його слід відпустити на волю відразу ж після оголошення вироку.

Державне обвинувачення просить суд засудити Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Волгу було затримано 19 липня 2011 року. 21 липня стало відомо, що проти нього було порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара в розмірі $500 тис. за попередньою змовою осіб.

Президент України Віктор Янукович указом від 25 липня 2011 року звільнив Волгу з посади голови Нацкомфінуслуг у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram