ГоловнаПолітика

Захист Тимошенко: від рішення стосовно касації залежить доля України

Прокурори визнали ці доводи неправовими.

Захист Тимошенко: від рішення стосовно касації залежить доля України
Николай Сирый
Фото: Макс Левин

Захист Юлії Тимошенко вважає, що відхилення Вищим спецсудом касації на вирок екс-прем'єру в газовій справі підірве засади правової держави в Україні.

Про це на судовому засіданні повідомив адвокат Микола Сірий, інформують "Українські Новини".

"Залишити цей вирок означає повернути розвиток України у зворотному напрямку і перекреслити ті величезні зусилля, яких доклали український народ, величезна кількість українських юристів і політиків, котрі протягом 20 років намагалися будувати в Україні засади правової держави, і загалом, якщо не звертати уваги на останні 2,5 року, це робилося позитивно, що відзначалося міжнародною громадськістю", - сказав він.

Адвокат вважає: якщо Вищий спецсуд залишить цей вирок чинним, буде проігноровано базовий принцип права - якщо законом певне діяння не визначено як злочинне, за нього не може бути покарання.

Сірий, як і його колеги Олександр Плахотнюк і Юрій Сухов, попросив суд задовольнити касаційну скаргу, скасувавши вирок і закривши справу у зв'язку з відсутністю злочину.

Своєю чергою прокурор Оксана Дрогобицька заявила, що доводи захисту Тимошенко не стосуються матеріалів кримінальної справи, повідомляє "Укрінформ".

"Озвучені адвокатами заклики і доводи не мають жодного стосунку до суті матеріалів кримінальної справи, де містяться чіткі докази і факти, що спростовують заявлені скарги", - сказала прокурор.

Зокрема, за її словами, "дивно виглядають" твердження юристів про відсутність складу злочину в діях Тимошенко.

"Тоді як ми маємо чіткі цифри заподіяних державі збитків діями підсудної, твердження захисту про відсутність складу злочину в діях Тимошенко з юридичного погляду звучать дивно", - зазначила Дрогобицька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram