ГоловнаПолітика

Саламатін керівникам НАТО: ми готові розвивати відносини

В Альянсі запевнили, що готові надати підтримку Україні в реформуванні армії.

Саламатін керівникам НАТО: ми готові розвивати відносини
Фото: http://cxid.info/

Міністр оборони України Дмитро Саламатін запевнив керівництво НАТО в готовності української сторони в подальшому розвивати відносини з Альянсом.

Як повідомили в Департаменті преси і зв'язків із засобами масової інформації МОУ, про це Саламатін заявив сьогодні під час зустрічі із заступником верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Річардом Шірреффом.

Зокрема, Саламатін зазначив, що Збройні сили України готові рухатися вперед у співпраці з Альянсом і відкриті для співпраці з країнами НАТО у багатьох сферах.

"Для нас досвід Альянсу є цінним надбанням. Що краще ми його вивчимо, то ефективніше діятимемо у складі багатонаціональних підрозділів під час спільних місій та операцій", - зазначив український міністр.

Він додав, що сьогодні в Збройних силах України значно посилилася робота з приведення їх у відповідність до стандартів армій провідних країн світу.

Своєю чергою, Шіррефф запевнив, що країни Альянсу готові надати українському війську всіляку підтримку та допомогу на шляху реформування.

Під час зустрічі також сторони обговорили поточний стан і перспективи розвитку співпраці Збройних сил України та Північноатлантичного альянсу, шляхи покращення співпраці та підвищення оперативних можливостей української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram