ГоловнаПолітика

Ландік просить прокуратуру припинити переслідування журналістів LB.ua (ДОКУМЕНТ)

Народний депутат уже не вважає себе потерпілою стороною.

Ландік просить прокуратуру припинити переслідування журналістів LB.ua (ДОКУМЕНТ)
Фото: newsper.net

Народний депутат України Володимир Ландік звернувся до прокурора Печерського району Києва Харченка В.М. з проханням припинити кримінальне переслідування журналістів інтернет-видання LB.ua внаслідок його депутатського звернення від листопада 2011 року після публікації його приватного листування на сайті видання.

Про це LB.ua повідомив помічник народного депутата.

"Беручи до уваги те, що журналісти видання, в особі шеф-редактора Ксенії Василенко (творчий псевдонім Соня Кошкіна), публічно перепросили мене і пошкодували з приводу своїх неправомірних дій щодо оприлюднення приватного листування, вважаю інцидент вичерпаним. Більше не вважаю себе потерпілою стороною і прошу Вас припинити кримінальне переслідування журналістів інтернет-видання LB.ua внаслідок мого депутатського звернення", - йдеться в листі Ландіка до прокурора.

Також депутат додав, що є захисником свободи слова в країні.

"Як голова підкомітету з питань вільного доступу громадян до інформації та контролю за діяльністю органів влади в інформаційному просторі Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації завжди відстоюю конституційні права громадян на свободу слова. Для мене пріоритетом у депутатській діяльності є забезпечення балансу інтересів засобів масової інформації на своєчасну та корисну для суспільства інформацію і права громадян на приватне життя. Моя історія - наочна ілюстрація того, що ця проблема є злободенною", - зазначив Ландік.

Нагадаємо, раніше прокуратура сповістила редакцію сайту LB.ua про проведення перевірки та можливе порушення кримінальної справи внаслідок звернення Володимира Ландіка, який звинуватив видання в порушенні таємниці листування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram