ГоловнаПолітика

Екс-керівник Інтерполу: Супруненко не отримає політпритулку в Європі

Екс-керівник Інтерполу: Супруненко не отримає політпритулку в Європі
Фото: kulykov.com

"У Міністерстві внутрішніх справ не підтверджують, чи оголошено депутата Київради В'ячеслава Супруненка в міжнародний розшук", - про це в інтерв'ю LB.ua заявив народний депутат Кирило Куликов, який з 2005-го по 2007 рік керував Національним центральним бюро Інтерполу в Україні.

Як раніше повідомляв LB.ua, на офіційному сайті організації немає інформації про те, що В'ячеслава Супруненка оголошено в міжнародний розшук. Однак Куликов пояснив, що, можливо, ця інформація є на закритому сайті Інтерполу.

"Той сайт, який ми з вами бачимо, - презентаційний. Професійний сайт дещо інший, - пояснив експерт. - Але проблема не в цьому, річ у тому, що для мене досі залишається загадкою, розшукують В'ячеслава Супруненка чи ні. Я написав депутатський запит міністрові внутрішніх справ із запитанням, чи дійсно Супруненко в розшуку. Але чіткої відповіді так і не отримав".

За словами Куликова, оголошення Супруненка в міжнародний розшук не підвищило б його шансів на отримання політичного притулку за кордоном.

"Випадок В'ячеслава Супруненка можна порівняти із ситуацією Олександра Волконського, який займався "Еліта-Центром". Він же не отримав політичного притулку, - пояснив Куликов. - Та й що Супруненко скаже, коли буде просити притулок? "Я крав, бо ненавидів владу. Прошу надати мені політичний притулок, тому що я так боровся проти режиму..." Це буде доволі кумедно".

Повну версію інтерв'ю Кирила Куликова читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram