ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Вибори мера Києва можуть провести навесні, - Андрієвський

Відправити Леоніда Черновецького у відставку можна було ще півтора місяці тому.

Вибори мера Києва можуть провести навесні, - Андрієвський

"Коли Леонід Черновецький тільки зробив заяву про відставку, депутати Київради зобов'язані були зібрати позачергову сесію і розглянути це питання, але цього не відбулося", - заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua депутат Київради Дмитро Андрієвський.

Депутат вважає, що голосування про відставку Черновецького не випадково провели лише через півтора місяці після того, як екс-мер написав заяву про бажання залишити пост.

"Після того, як Київрада підтримала відставку мера, Верховна рада повинна призначити позачергові вибори в столиці, але вони вже пішли у відпустку, таким чином, дату виборів мера зможуть обговорити не раніше за вересень", - пояснив Андрієвський.

Депутат запевняє, що через відстрочку поєднати вибори мера Києва з парламентськими тепер неможливо. "Навіть якщо ВР призначить вибори на першому ж засіданні після відпустки, то на виборчу кампанію за законом передбачено 2 місяці, відповідно, вибори не відбудуться раніше за листопад. А на проведення виборів мера Києва всього через місяць після парламентських ніхто не піде".

"Я впевнений, що це був свідомий крок, для того, щоб затягнути майбутні можливі вибори в Києві та фактично перенести їх на весну наступного року, - підсумував Андрієвський. - У кращому разі, вибори мера Києва відбудуться навесні, спільно з виборами депутатів Київради".

"Всім очевидно, що мер останні роки не виконував своїх обов'язків і питання про його відставку вимагало негайного вирішення, і можливості проголосувати були. Однак, цією можливістю не скористалися навмисно, - зазначив він. - У таких питаннях завжди на першому місці політична доцільність. Я думаю, що ці вибори були перенесені (адже спочатку вони повинні були відбутися влітку) тому що комусь не вистачало рейтингів, або хтось кудись не зібрався висуватися. Але до киян це ніякого відношення не має".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram